Բաց գույնի խմորի բաղադրիչները:
- 1.5 բաժակ ալյուր
- 0, 25 թ. գդալ սոդա, 1 պտղունց աղ
- 1թ. Գդալ դարչին
- 70 գր. կարագ
- 0, 3 բաժակ շաքարավազ
- 2 ճ. գդալ մեղր
- 1 ձվի դեղնուց
Մուգ գույնի բաղադրիչները:
- 1.5 բաժակ ալյուր
- 1 թ. գդալ վանիլին
- պտղունց դարչին
- 0, 5 թ. գդալ սոդա
- 4 ճ. գդալ կակաո
- 70 գր. կարագ
- 0, 3 բաժակ շաքարավազ
- 1 ձու
- պտղունց աղ
- 1 ճ. գդալ յուղ
Բաց խմորի պատրաստման եղանակ
Ալյուրը, սոդան, աղը և դարչինը խառնել իրար, կարագը մանրացնել ավելացնել խառնուրդին և խառնել այնքան մինչև առաջանան փոքրիկ հացային փշրանքների նման բաղադրություն: Ավելացնել շաքարավազը, մեղրը և դեղնուցը: ստանալ պինդ խմոր, փաթաթել պոլիէթիլենային թաղանթի մեջ և 30 րոպե թողնել սառնարանում:
Շոկոլադե խմորի պատրաստում
Ալյուրը, սոդան, աղը կակաոն և դարչինը խառնել իրար, կարագը մանրացնել ավելացնել խառնուրդին և խառնել, ավելացնել շաքարավազը, վանիլինը և ձուն: Խմոր, փաթաթել պոլիէթիլենային թաղանթի մեջ և 30 րոպե թողնել սառնարանում:
Պատրաստման Ձևը ցուցադրված է նկարում:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 °С. Թավան յուղել և կտրատված խմորը դնել թավայի վրա և թխել 12-15ր.: