Կարմիր գինու եւ կանաչ թեյի մեջ պարունակվող բնական նյութերը կարող են կանխել Ալցհեյմերի հիվանդության առաջացումը: Մասնագետների կողմից իրականացված գիտափորձի արդյունքները ցույց են տվել, թե ինչպես է կարմիր գինու եւ կանաչ թեյի էքստրակն ամբողջությամբ փոխում սպիտակուցների վարքագիծը, որոնք հանդես են գալիս որպես ուղեղի բջիջները վնասելու կատալիզոտոր:
Գիտնականների բացահայտումը թույլ է տալիս Ալցհեյմերի հիվանդությունը բուժելու նոր ուղղություն նախանշել: Մեծ Բրիտանիայում այդ հիվանդությունից տառապում է գրեթե 800 հազ. մարդ: Ներկայումս այդ հվանդությունը չի բուժվում, հաղորդում է «Glob-News.ru» -ն: