Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

Ինչպես են թեյը խմում տարբեր երկրներում

16:55, շաբաթ, 08 սեպտեմբերի, 2012 թ.
Ինչպես են թեյը խմում տարբեր երկրներում
     Ձեզ եմ ներկայացնում, թե ինչպես են թեյը խմում` Չինաստանում, Ճապոնիայում, Անգլիայում և ԱՄՆ-ում...1. Չինաստան: Թեյը ըմպում են իմաստով: Բոլորն էլ գիտեն որ Չինացիները - իրական թեյի գնահատողներ են: Չե որ նրանք են հայտնաբերել թեյը: Այստեղ հիմնականում խմում են կանաչ և դեղին թեյեր: Նրանք թեյը խմում են "առանց ոչ մի բանի" և թեյի մեջ շաքարավազ ավելացնելը համարում են ուղղակի հիմարություն:2. Ճապոնիա: Թեյը ըմպում են շատ դանդաղ: Այստեղ խմում են դեղին և կանաչ տեսակի թեյեր: Թեյը պետք է լինի 60 աստիճանից ոչ բարձր, խմելը պետք է դանդաղացնել ամբողջ երեկո - նույնիսկ առանց շաքարավազի և տխվածքի:3. Անգլիա: Թեյը խմում են կաթով: Անգլիայում թեյը ըմպում են ժամը 17:00-ին: Իրենց ստանդարտ «five o’clock»-ին: Անգլիան համարում են աշխարհի ամենա շատ խմող ազգը - եթե խոսքը գնում է թեյի մասին:Սպիտակ սփրոց, էլեգենտ սպասք, 2 տեսակի շաքարավազ, ջեմեր, տորթեր և մի քանի տեսակի թեյեր «Earl Grey», «Assam», «Lapsang Souchong», «Darjeeling»: Անգլիացիները նախ խմում են 1 բաժակ կաթ և հետո նոր նախաճաշում են :4. ԱՄՆ: Թեյը խմում են սառը: Մի քանի երկրներում թեյը խմում են սառը կիտրոնով և շաքարավազով:ԱՄՆ-ում կան շատ հետաքրքիր հարմարանքներ թեյերը տաքացնելու համար:
Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
7063 | 0 | 0
Facebook