Loading...

Articles

Քառակուսի ձմերուկ

Manukyan
Author:
Manukyan
19:14, Wednesday, 19 June, 2013
Քառակուսի ձմերուկ
    
Ճապոնացի բանջարաբույծ Տոմոույկի Օնոն Տոկիոյի մերձակայքի իր բանջարանոցում աճեցրել է քառակուսի ձմերուկ: Ֆերմերներին այդպիսի ձմերուկը շատ դուր եկավ, որովհետև լավ դասավորվում էին և անվնաս տեղափոխվում: Օնոն չի հայտնել քառակուսի ձմերուկի իր գաղտնիքը: "Ես չեմ օգտագործել ոչ քիմիական նյութեր և ոչ էլ մետաղյա շրջանակներ", - բացատրում է նա:

    
Փաստեր ձմերուկների մասին

    
1. Կալիֆորնիայում կարելի հանդիպել այնպիսի մի երևույթի, որը կոչվում է ՛՛ձմերուկի ձյուն՛՛: Անձրևը ունի ձմերուկին շատ նման համ և հոտ: Գիտնականները ձյան մեջ հայտնաբերել են գերփոքր ջրիմուռներ, որոնք այսպիսի ձյան ՛՛մեղավորներն են՛՛:
2. Եթե ուզում եք ստուգել, թե որքան է ձմերուկում նիտրատների պարունակությունը, դրա մի կտորը դրեք ջրով բաժակի մեջ. եթե ջուրը ներկվի կարմիր կամ վարդագույն, ուրեմն այդ ձմերուկը պետք չէ ուտել, քանի որ նրա մեջ նիտրատների պարունակությունը գերազանցում է նորման:
3.Իսկ ճապոնացիները առաջինն էին, ովքեր սկսեցին աճեցնել քառակուսի ձմերուկներ: Սա ֆինանսական առումով ավելի ձեռնտու է, քանի որ քառակուսի ձմերուկները ավելի քիչ տեղ են զբաղեցնում, ուստի ավելի հարմար է տեղափոխել և պահպանել:
4.Ձմերուկից կարելի է ստանալ ձմերուկի մեղր, որը կորվում է ՛՛նարդեկ՛՛: Ի դեպ, կես լիտր ձմերուկի մեղր ստանալու համար անհրաժեշտ է 10 կիլոգրամ ձմերուկ ունենալ:
5.Վիետնամում ձմերուկը Նոր տարվա սեղանի անբաժանելի մասնիկն է: Այն համարվում է այդ տոնի թալիսմանը:
6.Հին Եգիպտոսում փարավոններին թաղելիս նրանց հետ էին դնում նաև ձմերուկներ, որպեսզի նրանք անդրշիրիմյան աշխարհ հասնելու ճանապարհին կարողանան իրենց քաղցը հագեցնել, , ,
7.Սովորական և վայրի ձմերուկների խաչասերումից ստացվել է դեղին գույնի հիբրիդ, որը վաճառքում կա:
8.Ձմերուկը բարձրացնում է տրամադրությունը:

    
10.Ձմերուկների աճեցման համաշխարհային լիդերն է բնականաբար Չինաստանը, , , շարունակություն meganlog.do.am
Promote this post
The article published in the Spokesperson project.
Sign up and publish your articles.
Like
1
Dislike
0
4199 | 0 | 0
Facebook