Բրիտանացի գիտնականներն ընտություն են արել թեյի ու սուրճի միջեւ։ Այս հավերժ հարցը վաղուց է տանջում մարդկությանը։ Եւ ահա, պատասխանը կա. «Թե՛ մեկը, թե՛ մյուսը», ավելի ճիշտ՝ սուրճի ծառի տերեւներից պատրաստված թեյը։
Ըստ The Daily Mail-ի, հետազոտողները պնդում են, որ հենց այս համադրությունից է ստացվում կատարյալ ըմպելիքը։ Այն մեծ քանակով վնասակար կոֆեինի քիչ պարունակության շնորհիվ սովորական թեյի դառը համը եւ սովորական սուրճի թնդությունը չունի։ Դրանից բացի, այդ ըմպելիքի մեջ կան օգտակար նյութեր, որոնք ի վիճակի են կանխել շաքարախտի ու սրտային հիվանդությունների հավանականությունը։
Թագավորական բուսաբանական այգու հետազոտական խմբի ղեկավար դոկտոր Աարոն Դեֆվիսը նշեց, որ սուրճի ծառի 7 տեսակի տերեւներ պարունակում են մանգիֆերին՝ բուժական միացություն, որը հակաբորբոքային ու հակաօքսիդացնող հատկություն ունի եւ ընդունակ է պաշտպանել գլխուղեղի նյարդային բջիջներն ու նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը։