Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

Սպանախով տորթ

11:34, երկուշաբթի, 11 դեկտեմբերի, 2017 թ.
Սպանախով տորթ
     Խմորը՝
     450 գրամ սպանախ
     250 գրամ շաքարավազ
     3 ձու
     1 բաժակ ձեթ
     2 բաժակ ալյուր
     2 թեյի գդալ խմորի փխրեցուցիչ
     Կրեմ՝
     1 տուփ խտացրած կաթ
     200 գրամ կարագ
    
     Սառեցրած սպանախը հալեցնել, ձեռքերով լավ սեղմել, որ ավելորդ հեղուկը հեռացվի (ես մսաղացով եմ աղում՝ առանց սառեցնելու): Առանձին տարրայում ձուն և շաքարավազը ամենաբարձր արագությամբ հարել այնքան, մինչև շաքարավազը ամբողջությամբ լուծվի: Քիչ-քիչ ավելացնել ձեթը, հարել: Ավելացնել ալյուրները, որոնց նախապես խառնած է փխրեցուցիչը: Լավ հարել, ավելացնել սպանախի մզված զանգվածը, հարել: Խմրը լցնել 25 սմ-անոց ջեռոցի տարրայի մեջ, որի մեջ խմորեղենի թխման թուղթ է դրված: Թխել 180'C-ում 1 ժամ:
Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
3
Չհավանել
0
11065 | 0 | 0
Facebook