Allwomen.net.ua-ի փոխանցմամբ՝ թուրինջը հարուստ է С վիտամինով, ամրապնդում է իմունային համակարգը և օգնում է նվազեցնել մրսածության ախտանիշները։ Կարիբյան ավազանում հռչակ է վայելում թուրինջի հյութից պատրաստված ալկոհոլային ըմպելիքը, որը նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։ Այդ միրգը Բարբադոսում հայտնաբերվել է 1750 թվականին և անվանվել է «Բարբադոսի արգելված պտուղ» ։ 18-րդ դարում մարդիկ սկսեցին խոսել Ճամայկայից բերված հրաշք ցիտրուսի մասին, որն այդքան էլ հանրաճանաչ չէր իր ոչ այնքան քաղցր համի պատճառով։ Թուրինջը տղամարդկանց մոտ կանխում է շագանակագեղձի հետ կապված խնդիրները։