Հարկավոր է սննդակարգում ընդգրկել ցածր ճարպոտությամբ պրոտեիններ, օրինակ` ձուկ, հավի դոշ, ձու (շաբաթը` 5 հատ), լոբի, սիսեռ, ոսպ, ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռ և մածուն: Շաբաթական մեկ անգամ կարելի է ուտել տավարի կամ գառան ոչ յուղոտ միս, իսկ ամսվա մեջ երկու անգամ` ոչ յուղոտ խոզի միս: Չափաբաժինը` խաղաքարտերի տուփի մեծության: Սնունդը պետք է լինի եփած, խաշած, գրիլի կամ գոլորշու վրա պատրաստված:
Բանջարեղեն և կանաչեղեն կարելի է ուտել օրվա ցանկացած ժամի` ցանկացած քանակությամբ: Միակ սահմանափակումն այն է, որ դրանք չպետք է տապակած լինեն: Եթե սնունդ ընդունելուց հետո քաղցի զգացում է մնում, կարելի է ուտել բանջարեղեն, ինչպես նաև` միրգ (4-5 հատ):
Ընդունած ճարպը պետք է հիմնականում բուսական ծագում ունենա (ձիթապտղի, քնջութի, խաղողի կորիզներից ձեթ), այլ ոչ` կենդանական (կարագ, պանիր, թթվասեր, կաթ): Օրվա ընթացքում թույլատրվում է 7 ընկույզ: Առհասարակ, ընկույզը մտնում է օգտակար պրոտեինային խմբի մեջ, սակայն մեծ յուղայնության պատճառով այն արժե կիրառել զգուշորեն ու չչարաշահել:
Սնվելու ռեժիմ
Ռեժիմը նույնպես շատ կարևոր է: Այն օգնում է կարգավորել նյութափոխանակությունը, ինչն առաջնային կարևորություն ունի քաշ կորցնելու հարցում: Խորհուրդ կտայի սնվել փոքր չափաբաժիններով` օրվա ընթացքում 5-6 անգամ, յուրաքանչյուր 3-3, 5 ժամը մեկ: Ի դեպ, սննդի վերջին ընդունումը պետք է տեղի ունենա քնելուց առնվազն 4 ժամ առաջ: Կերեք դանդաղ (սնվելու միջին ժամանակահատվածը պետք է կազմի մոտ 20 րոպե) և վայելեք սնունդ ընդունելու
Aristo.am