Loading...

Articles

Ինչ պետք է իմանալ Լահմաջո սիրված ուտեստի մասին

11:50, Thursday, 21 September, 2017
Ինչ պետք է իմանալ Լահմաջո սիրված ուտեստի մասին
    
Լահմաջո (արաբ․՝ لحم عجين‎‎, հայ․՝ Լոշմիս), հանրահայտ արևելյան ուտելիք։ Լահմաջոն անվանում են հայկական և արաբական պիցցա։ Հայկական անվանումը- Լոշմիս։ Ուտեստի հիմքը հանդիսանում է բարակ խրթխրթան հացային բլիթ, որի վրա լցնում են լոլիկ, տոմատի մածուկ, բուլղարական պղպեղ, սոխ, սխտոր, կանաչի, սև պղպեղ։ Ճիշտ պատրաստված լահմաջոն կշռում է 150–ից 170 գրամ։
    
     Խորհրդային Հայաստան լահմաջոն մուտք է գործել 1960 թվականին հայրենադարձության օգնությամբ՝ սիրիական Հալեպ քաղաքից:

     Տեսանյութը դիտել ԱՅՍՏԵՂ:
Promote this post
The article published in the Spokesperson project.
Sign up and publish your articles.
Like
0
Dislike
0
5634 | 0 | 0
Facebook