Идет загрузка...
Сегодня:  Четверг, 02 Мая, 2024 года

Статьи

Ինչ պետք է իմանալ Լահմաջո սիրված ուտեստի մասին

11:50, Четверг, 21 Сентября, 2017 года
Ինչ պետք է իմանալ Լահմաջո սիրված ուտեստի մասին
    
Լահմաջո (արաբ․՝ لحم عجين‎‎, հայ․՝ Լոշմիս), հանրահայտ արևելյան ուտելիք։ Լահմաջոն անվանում են հայկական և արաբական պիցցա։ Հայկական անվանումը- Լոշմիս։ Ուտեստի հիմքը հանդիսանում է բարակ խրթխրթան հացային բլիթ, որի վրա լցնում են լոլիկ, տոմատի մածուկ, բուլղարական պղպեղ, սոխ, սխտոր, կանաչի, սև պղպեղ։ Ճիշտ պատրաստված լահմաջոն կշռում է 150–ից 170 գրամ։
    
     Խորհրդային Հայաստան լահմաջոն մուտք է գործել 1960 թվականին հայրենադարձության օգնությամբ՝ սիրիական Հալեպ քաղաքից:

     Տեսանյութը դիտել ԱՅՍՏԵՂ:
Продвижение этого поста
Статья опубликована в проекте Пресс-секретарь.
Зарегистрируйтесь и опубликуйте свои статьи.
Нравится
0
Не нравится
0
5635 | 0 | 0
Facebook