Եթե ապրեք Բրիտանիայում ամենից հաճախ կլսեք հետևյալ արտահայտությունը. «Մեկ բաժակ թեյ կցանկանա՞ք» , - որին էլ կհաջորդի, - «Տհաճ եղանակ է այնպես չէ՞- Իհարկե»:
Եվ նման առաջարկին անխուսափելիորեն հաջորդում է սովորաբար մի պարզ հարց «Ինչպե՞ս եք ցանկանում այն»:
Ահա այստեղից էլ սկսվում են վեճերը:
Թեև մարդկանց մեծամասնությունը լցնում է թեյի տերևները, շաքարավազը, ջուրը, կաթը, բայց շատերն էլ կաթը մինչև ջրի լցնելը:
Թեև այն ամեն տեսանկյունից սխալ է դիտվում այնուամենայնիվ մեծ թվով մարդիկ այդպես են անում:
«Թայմ աութ» -ը զրուցել է «Փոսթքարտ թիզ» -ի տնօրեն Թիմ դը Օֆֆեյի և «Թեթլի Թի» -ի աշխատակից Սեբաստիան Միշելսի հետ, ով ունի բարձր համային ընկալիչներ:
Եվ ըստ երևույթի, եթե դուք թեյի մեջ առաջինը կաթն եք լցնում, ապա քայքայում եք այն:
Եթե դուք կողմնակից եք սկզբում ջուրը լցնելուն, ապա դուք միանգամայն ճիշտ եք և ձեզ հետ վիճողը պետք է ամաչի:
Ըստ Սեբաստիանի ջրից առաջ կաթը լցնելով դուք նվազեցնում եք ջրի ջերմաստիճանը և խոչնդոտում դրա` ջրի հետ լուծվելուն: Իսկ Թիմն էլ առաջարկում է ջուրը առաջինը լցնել, որպեսզի կարողանաք վերահսկել սուրճի թնդությունը:
Իսկ ո’վ չի ցանկանում լինել իրավիճակի տերը: Դե ինչ այլևս երբեք թեյի մեջ առաջինը կաթը չլցնեք այդ գրողի տարած համեղ թեյը վայելելու համար: