Идет загрузка...
Сегодня:  Пятница, 26 Апреля, 2024 года

Статьи

ԻՆՉՈՒ՞ Է ՕԳՏԱԿԱՐ ԽԵՑԳԵՏԻՆԸ

Նարեկ
Автор:
Նարեկ
15:59, Вторник, 21 Марта, 2023 года
ԻՆՉՈՒ՞ Է ՕԳՏԱԿԱՐ ԽԵՑԳԵՏԻՆԸ

Երբ մենք ինչ-որ համեղ ուտելիք ենք համտեսում, չենք մտածում դրա օգտակարության, սննդային արժեքի կամ վիտամինների մասին, պարզապես վայելում ենք ուտեստը: Սակայն, դա դեռ չի նշանակում, որ այն ինչ համեղ է, օգտակար չէ:
    
     Խեցգետինը դրա վառ ապացույցն է: 100 գրամ խեցգետինը պարունակում է միայն 76 կալորիա, 0, 95 գրամ ճարպեր, 1, 2 գրամ ածխաջրեր և 15, 97 գրամ սպիտակուցներ, ինչպես նաև մի շարք վիտամիններ, այդ թվում՝ D վիտամին: Հետևաբար, այն չի գիրացնում և թույլատրվում է նույնիսկ խիստ սննդակարգի դեպքում:
    
     Խեցգետինը պարունակում է բավարար քանակությամբ կալցիում, կալիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր, քլոր, ֆտոր, ծծումբ, երկաթ, մոլիբդեն, նիկել և յոդ:
    
     Ընդհանուր առմամբ, խեցգետնի պարբերաբար օգտագործումը դրական ազդեցություն է թողնում սիրտ-անոթային, նյարդային և իմունային համակարգի վրա: Այն ամրացնում է ատամները, ոսկորները, եղունգները:
    
     Չնայած իր օգտակարությանը, ալերգիկ հիվանդություններով տառապող մարդկանց խեցգետինը խիստ հակացուցված է:

Источник: rak.am
Продвижение этого поста
Статья опубликована в проекте Пресс-секретарь.
Зарегистрируйтесь и опубликуйте свои статьи.
Нравится
0
Не нравится
0
460 | 0 | 0
Facebook