Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  չորեքշաբթի, 23 հոկտեմբերի, 2019 թ.

Հոդվածներ

Խոհարար լինելը, նախ եւ առաջ, սեր է ու դրական էմոցիաներ

19:58, չորեքշաբթի, 18 սեպտեմբերի, 2019 թ.
Խոհարար լինելը, նախ եւ առաջ, սեր է ու դրական էմոցիաներ
     Յուրաքանչյուր ոք գիտի, թե որքան կարևոր է առողջ սնվելը, բայց իրականում ի՞նչ է այն իրենից ներկայացնում և ի՞նչ է անհրաժեշտ իմանալ առողջ սնվելու վերաբերյալ: Ահա այս հարցերի պատասխաններն հստակ ստանալու նպատակով դիմեցինք Աբովյանի N1 արհեստագործական պետական ուսումնարանի ընդհանուր միջնակարգ կրթության հիմքով «Խոհարարական գործ» խմբի արտադրական ուսուցման վարպետ Լիլիթ Եփրեյանին:
     - Խոհարար լինելը, նախ եւ առաջ, սեր է ու դրական էմոցիաներ, - ասաց նա և ավելացրեց. Ո՞վ չի սիրում համեղ ուտել: Համեղ ճաշից հետո նույնիսկ կարելի է բոլորին ամեն ինչ ներել: Բայց երբ գալիս է որեւէ ճաշատեսակ պատրաստելու պահը, շատերս ենք հապաղում: եթե տրամադրություն չունես, նախընտրելի է չմոտենալ ջեռոցին: Ահա սա է ուսուցման վարպետ Լիլիթ Եփրեյանի աշխատանքային նշանաբանը և հաջողությունների բանալին: Իսկ հաջողություններ անցած տարիների ընթացքում, անշուշտ եղել են: Հենց թեկուզ այս ուսումնական տարվա վերջում պետական ամփոփիչ ստուգման և որակավորման քննությունները անցան բավականին արդյունավետ Այն անցկացվեց ուսանողների կողմից մեկ տարվա ընթացքում կատարված աշխատանքային լուսանկարներով կահավորված, գեղեցիկ ձևավորված կաբինետ-դասասենյակում, որտեղ պատկերավոր ձևով ցուցադրված էին տարբեր ազգային խոհանոցների կերակրատեսակներից լուսանկարներ՝ իրենց բաղադրատոմսերով: ՈՒսանողները ներկայացրեցին ազգային խոհանոցը:
     Շրջանավարտները հմտորեն ներկայացրեցին հայ ազգային խոհանոցի, ինչպես նաև ամերիկյան, հնդկական, եվրոպական և այլ ազգերի խոհանոցներից կերակրատեսակների առանձնահատկությունները:
     Իսկ այս տարի Մայիսի 19-ին Զվարթնոց տաճարի շրջակայքում տեղի ունեցած Տոլմայի 9-րդ Համահայկական փառատոնում հատուկ տաղավար էր հատկացված Աբովյանի N1 արհեստագործական պետական ուսումնարանին: Փառատոնի այցելուները մեծ գոհունակությամբ անցնում էին տաղավարի կողքով, համտեսում ուսումնարանի սաների պատրաստած տոլման և գովասանքի խոսքեր շշնջում:
     -Նմանօրինակ փառատոնները կարևոր ազդակ են հայկական ավանդական ճաշատեսակներից տոլմայի առանձնահատկությունների լուսաբանմանը, գովազդմանը:
     Անելիքները շատ են ու բազմաբովանդակ:
    
    
     Նորիկ Քեշիշյան
Առաջխաղացնել այս նյութը
Տեղեկացնում ենք, որ նյութը հրապարակվել է "Մամուլի խոսնակ" նախագծի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
| | |
1989 | 0 | 0
Facebook
COMMENT.am