Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

Գիտնականները նշել են քաղցկեղը կանխող ուտելիքը

Narek Demirchyan
Հեղինակ`
Narek Demirchyan
17:09, երեքշաբթի, 07 նոյեմբերի, 2017 թ.
Գիտնականները նշել են քաղցկեղը կանխող ուտելիքը
     Բրիտանացի եւ նորվեգացի գիտնականները նշել են առավել պիտանի սնունդն աղեստամոքսային հիվանդությունների, այդ թվում՝ քաղցկեղի կանխման համար: Հետազոտությունը հրապարակված է Nature Communications-ում, ինչի մասին հայտնել է Ուորիքի համալսարանը (Մեծ Բրիտանիա) ։ Նուռը, խաղողի կարմիր սորտերը, տանձը, սունկը, ոսպը, սոյան եւ կանաչ ոլոռն առանձնապես արդյունավետ են աղեստամոքսային հիվանդությունների կանխարգելման համար: Այդ սնունդը, նշում են գիտնականները, դրական ազդեցություն է գործում աուտոֆագիայի (բջջի կողմից սեփական վնասակար բաղադրիչների կլանման) վրա՝ օրգանիզմում կանխելով բորբոքային գործընթացների զարգացումը: Հեղինակները նման եզրակացությունների են հանգել՝ պարզելով այն պատճառները, որնք ազդում են աուտոֆագիայի բնականոն մեխանիզմի վրա: Գիտնականները հայտնաբերել են Kenny սպիտակուցը, որի հետ է կապված գործընթացի կարգավորումը: Երբ աուտոֆագիան կոռեկտ չի գործում, այդ պրոտեինը կուտակվում է եւ բորբոքում է առաջ բերում:
Աղբյուրը` https://shabat.am
Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
1
Չհավանել
0
4799 | 0 | 0
Facebook