Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

ԿԱԿԱՈՆ` ՈՐՊԵՍ ԴԵՂԱՄԻՋՈՑ

15:44, երկուշաբթի, 21 ապրիլի, 2014 թ.

Մեզանից յուրաքանչյուրը չի կարող անտարբեր լինել կակաոյից պատրաստված քաղցրավենիքների նկատմամբ: Հակառակ մինչ այժմ եղած տեսակետերին կակաոն ոչ միայն չի վնասում ատամները, այլև ամրացնում է էմալը` կանխելով կարիեսի առաջացումը:

Կակաոն հայտնի է հնուց, երբ Լատինական Ամերիկայի նախաբնիկները այն աճեցնում էին որպես բժշկող բույս: Կակաոն Եվրոպայում հայտվեց 15-րդ դարում և օգտագործվեց որպես դեաբույս` բազմաթիվ հիվանդությունների կանխարգելման համար: Կակաոյի բաղադրության մեջ մտնում են կոֆեին և տեոբիոմին, որոնք խթանում են կենտրոնական նյարդային համակարգի գործունեությանը:

Կակաոն պաշտպանում է ատամի էմալը շաքարի վնասակար ազդեցությունից:
     Շուրթերին ճեղքերի առաջացումից խուսափելու համար խորհուրդ է տրվում շուրթերին քսել կակաոյից պատրաստված քսուք (խառնել 7 գրամ կակաոն 3 գրամ մեղրամոմի և 10 գրամ բուսական յուղի հետ և եփել մինչև թանձրանալը):

Կակաոյի կարևորագույն գործոնը թերևս այն է, որ այն պարունակում է երջանկության հորմոն և աշխուժություն է հաղորդում ցանկացած դեպքում:

Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
3050 | 0 | 0
Facebook