Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

Թխվածք Վալենտին

15:46, հինգշաբթի, 13 փետրվարի, 2014 թ.

Բաղադրությունը

Խմոր՝
    
     2 ձու
     1 բաժակ մածուն
     1 բաժակ շաքարավազ
     4 ճգ․ ձեթ
     ալյուր
     1թգ․ սոդա
     կակաո
     կեռասի կամ ելակի մուրաբայի հյութ։


    
    
     Պատրաստման եղանակները

Ձուն և շաքարավազը միասին հարել, ավելացնել մածունն ու ձեթը։ Այնուհետև ավելացնել ալյուրը՝ սոդայի հետ միասին խառնված։ Խմորը լավ խառնել, բաժանել 2 մասի, մի մասին ավելացնել ելակի հյութը, որ ստացվի վարդագույն, իսկ մյուս մասին ավելացնել կակաոն։ Խմորը պետք է լինի թթվասերի խտության։
    
     Վերցնել չկպչող թավա (ինչպես պատկերված է նկարում) և այն պատել ձեթով։ Վարդագուն խմորը լցնել թավայի մեջ և թխել նախապես 180 աստիճան ջերմաստիճանով տաքացված ջեռոցում։
    
     Երբ վարդագուն խմորը կլինի պատրաստ, անհրաժեշտ է հանել ջեռոցից և թողնել, որ սառչի։ Այնուհետ վարդագույն խմորը կտրել 1-1, 5 սմ հեռավորությամբ և սիրտ ֆորմայի օգնությամբ ստանալ սրտաձև խմորներ։
    
     Սրտաձև խմորները դնել թավայի մեջ, վրան ավելացնել շոկոլադե խմորը և թխել ջեռոցում, նույն կերպ։
    
     Պատրաստ լինելուց հետո հանել թավայից, թողնել սառչի, ապա կտրել և մատուցել:

Աղբյուրը` recipes.am
Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
4443 | 0 | 0
Facebook