Մի փոքր անհավատալի է, բայց գոյություն ունեն որովայնային ճարպերը վերացմանը նպատող օրգանական ճարպեր:
Դիետոլոգները փաստում են, որ այդ ճարպերով հարուստ սնունդի օգտագործման դեպքում հնարավոր է ազատվել որովայնային ճարպերից առանց ֆիզիկական վարժությունների:
Նման ճարպերի հիմքում ընկած են այսպես կոչված «թեթև» ճարպաթթուները: Որպեսզի նիհարելու գործընթացը պսակվի հաջողությամբ, անհրաժեշտ է դրանք պարունակող մթերքները ներառել բոլոր ճաշատեսակների մեջ:
Վերոնշյալ ճարպաթթուները պարունակող առաջին մթերքը անկասկած բուսական յուղերն է, որոնց ամենատարածվածը արևածաղկի յուղն է: Ցանկալի է այնկիառել առանց ջերմային մշակման: Սույն մթերքների շարքին է դասվում Պեստո սոուսը:
Որովային ճարպերի վերացման համար ցանկալի է բուն ձիթապտղի և սև շոկալադի օգտագործումը, սակայն չափավոր քանակությամբ:
Նման ճարպեր պարունակում է նաև ընդեղենը: Ընդեղենը կարելի է որպես հագենալու միջոց օգտագործել տարբեր ճաշատեսակների պատրաստման ժամանակ:
Նման ճարպերով ամենահարուստ միրգը ավոկադոն է: