Գիտնականների մի խումբ հետազոտել է այնպիսի մթերքներ, որոնք մարդը հաճախ է օգտագործում իր սննդի մեջ եւ եկել է այն եզրահանգման, որ որոշ մթերքներ կարող են մարդու համար մահացու վտանգավոր լինել։
Հետազոտության արդյունքում գիտնականներն առանձնացրել են կարտոֆիլը եւ ձուկը, որոնք որոշակի վիճակում կարող են վնաս հասցնել, փոխանցում է Informing-ը։
Այսպես, թույն է նկատվել կարտոֆիլի տերեւներում, ցողունում ու ծիլերում. Եթե արեւի ճառագայթները շատ երկար ազդեն դրանց վրա, թույները կարող են կուտակվել նաեւ պալարներում։ Վնասակար է նաեւ կանաչ կարտոֆիլ ուտելը, որովհետեւ նման պալարներում թունավոր նյութեր են պարունակվում, որոնք հետագայում կարող են կուտակվել նաեւ մարդու օրգանիզմում, ինչը հանգեցնում է ստամոքսի հիվանդությունների եւ ի վերջո՝ մահացու ելքի։
Գիտնականները հետազոտել են նաեւ ձուկը, որը բավականին հաճախ ներկա է մարդու սննդակարգում։ Հետազոտության արդյունքում այս մթերքի մեջ էլ են թունավոր նյութեր հայտնաբերվել։ Այսպես ՝թյուննոսի մսում գիտնականները սնդիկ են հայտնաբերել։