Հետաքրքիր է, ո՞վ է ստուգում խանութներում (հատկապես մարզերում) վաճառվող սննդի որակը: Մեզ հաց են վաճառում, սակայն այն համապատասխանու՞մ է ստանդարտներին: Ըստ առողջապահության նախարարի «ՀԱՑԻ» ՀԱՑԱԲՈՒԼԿԵՂԵՆԻ ԵՎ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2-III-4.1-05-2003 ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐԸ ԵՎ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՆՈՐՄԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ» հրամանի, հացի, հացաբուլկեղենի և կրեմային արտադրանքի յուրաքանչյուր խմբաքանակ պետք է ուղեկցվի որակը հավաստող հավաստագրերով: Արդյո՞ք հավաստագրերը գոյություն ունեն, պահպանվում են իրացման ժամկետները: Պետք է պարբերաբար ստուգել արտադրվող սննդի որակը: Դա ազգային անվտանգության կարևոր խնդիր է: