Идет загрузка...
Сегодня:  Воскресенье, 14 Апреля, 2024 года

Статьи

Թթվասերը բարձր կալորիականությամբ սննդամթերք է` բոլորի համար. Օգտակար կողմերը

15:30, Пятница, 04 Сентября, 2020 года
Թթվասերը բարձր կալորիականությամբ սննդամթերք է` բոլորի համար. Օգտակար կողմերը

Թթվասերը բարձր կալորիականությամբ սննդամթերք է` բոլոր տարիքային խմբերի համար: Բարերար ազդեցություն է ունենում աղեստամոքսային համակարգի գործունեության վրա, դյուրամարս է և սննդարար: Դա է պատճառը, որ թթվասերը խորհուրդ է տրվում վատ ախորժակի դեպքում` մարսողության բարելավման համար: Հարուստ է A, E, B վիտամիններով:
    
    

Շատերին է հետաքրքրում, թե ինչում է կայանում թթվասերի և կաթնաշոռի օգտակարությունը: Կաթնաշոռը պարունակում է՝ կալցիում, ֆոսֆոր, կալիում, մագնիում, А, РР, В և С վիտամիններ: Կաթնաշոռը եզակի մթերք է, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ և ճարպեր: Մարզիկները հատուկ ընտրում են դիետիկ կաթնաշոռ և խառնում թթվասերի հետ:
    
     Այս ուտելիքն օգնում է ամրապնդել ոսկորները, մկանները, կարգավորում է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը, ինչպես նաև ամրապնդում է նյարդային համակարգը: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ուտել կաթնաշոռ և թթվասեր ինչպես մեծահասակներին, այնպես էլ երեխաներին:

Թթվասերը համարվում է ռուսների, ուկրաինացիների, բելառուսների ազգային ուտեստը։
    
     Այն նաև տարածված է Արևելյան Եվրոպայում՝ մերձբալթյան երկրներում (Լիտվա, Լատվիա, Էստոնիա), նախկին Արևելյան Գերմանիայում, Հունգարիայում, Ռումինիայում և Մոլդովայում, նախկին Հարավսլավիայի երկրներում, նաև Ֆինլանդիայում։
    
     Շարունակությունը հոլովակում կամ ամբողջական տեքստը՝ այստեղ.

Продвижение этого поста
Статья опубликована в проекте Пресс-секретарь.
Зарегистрируйтесь и опубликуйте свои статьи.
Нравится
0
Не нравится
0
3953 | 0 | 0
Facebook