Սուշիի համի գաղտնիքը դժվար է բացահայտել, քանի որ մարդը պետք է հնարավորություն չունենա մտածելու, թե ինչին է պետք այդքան գումար ծախսել հում ձկան վրա: Ճապոնական խոհանոցի վարպետները ամբողջ աշխարհում պատրաստում են ամենահամեղ սուշին, ամենահետաքրքիր տեսքով սուշին, և մատուցում են այն մեծ սիրով ու յուրօրինակ ձևավորմամբ:
Ձեզ ենք ներկայացնում 5 հետաքրքիր փաստ սուշիի մասին, որոնք հավանաբար կհետաքրքրեն Ձեզ:
1. Սուշին դասվում էր ամենաէժան ուտելիքների ցանկին
Երբ սուշին առաջին անգամ ներկայացվեց հանրության ուշադրությանը, այն դեռ շատ էժան ֆասթ ֆուդ էր, որը ուտում էին ձեռքերով՝ կինոթատրոնում ադի բուդիի փոխարեն: Փոխանցիր սուշին:
2. Սուշիի բրինձը չէին ուտում
Բրինձը միայն օգտագործվում էր ձուկը փաթաթելու և ձկանը թթու համ տալու համար: Բացի այդ, բրինձը պաշտպանում էր ձուկը ճանճերից:
3. Ֆուգու ձկան սուշին ամենավտանգավոր սաշիմին է
Ֆուգուն պարունակում է թունավոր նյութեր իր ներքին օրգաններում, և եթե խոհարարը սխալմամբ կտրի ներքին օրգաններից մեկը, ապա նա կարող է սպանել իր հաճախորդին: Ճապոնիայում հատուկ դասընթացներ կան, որտեղ խոհարարը քննություն է հանձնում, և վերջում ուտում իր պատրաստած ֆուգու ձուկը: Ցավոք սրտի բազմաթիվ մահեր են գրանցվել ավարտական քննության ժամանակ:
4. Նույնիսկ ամենաթարմ սուշին սկզբում սառեցվում է
Ըստ ԱՄՆ-ի և Եվրոպայի սննդի անվտանգության կանոնների, հում փուկը պետք է սառեցվի որոշակի ժամանակով, որպեսզի դրանում առկա վնասակար միկրոբները մահանան: Ըստ Եվրոպական ստանդարտների, հում ձուկը պետք է սառեցվի -20 ցելսիուս աստիճանում՝ 24 ժամ, նույնիսկ եթե ձուկը թարմ է:
5. Նորիի ծագումը
Նորին՝ սուշին փաթաթելու համար նախատեսված ջրիմուռը քերում էին նավերի տակից: Հետագայում դրանք սեղմվում էին ու չորացվում արևի տակ: Բարեբախտաբար այսօր նորին աճեցվում է հատուկ պայմաններում: Որոշ արևմտյան բրենդեր նույնիսկ տապակում եննորին ապահովության համար:
Դուք կարող եք գտնել լավագույն և ամենահամեղ սուշին Հայաստանում՝ Ակո Սուշի ճապոնական ռեստորանում: Մի՛ վարանեք, այցելեք լավագույն ճապոնական ռեստորանը Հայաստանում և համտեսեք իրական ճապոնական սուշիի համը Հայաստանում Ակո Սուշիում: