Идет загрузка...
Сегодня:  Пятница, 19 Апреля, 2024 года

Статьи

10 գաղտնիք տորթերի պատրաստման մասին

15:49, Понедельник, 01 Ноября, 2021 года
10 գաղտնիք տորթերի պատրաստման մասին

Հավանաբար, տորթերը բոլոր ժամանակների ամենահայտնի աղանդերն են: Մեր կյանքում ոչ մի նշանակալի իրադարձություն չի կարող անցնել առանց հիշարժան և գեղեցիկ տորթրի, կլինի դա ծննդյան օր թե հարսանիք:


    

Ոմանք նախընտրում են խոհարարական արվեստի այս գլուխգործոցը պատրաստել տանը: Այդ պրոցեսից նրանք հաճույք են ստանում, չնկատելով այդ մի քանի ժամը որ անցկացրեն են խոհանոցում: Ոմանք առանց ավելորդ անգամ մտածելու պատվիրում են տորթեր, որը սովորաբար լինում է անհատական դիզայնով ըստ թեմատիկ առիթի: Իսկ ամենահեշտ կողմնորոշվող մարդիկ գնում են տորթը հենց խանութից:


    

Գնել տորթերը ինչ խոսք ամենաօպտիմալ տարբերակն է: Չէ՞ որ առիթներին կանայք սովորաբար ցանկանում են զբաղվել արտաքին տեսքով, քան թե խոհանոցում տոնական տորթեր պատրաստել: Իսկ տորթ գնելը լուծում է բոլոր խնդիրները: Դուք պարզապես բացում եք կայքը, ծանոթանում տորթերի տեսականու հետ և պատվիրում:


    

Սակայն ոչ տոն օրերին, ըստ տրամադրության, բոլոր կանայք ցանկանում են պատրաստել տորթեր ամբողջ ընտանիքի համար, բայց ոչ բոլորը գիտեն գաղտնիքները: Եվ այսպիսով ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի գաղտնիք անմահական տորթեր պատրաստելու համար:


    

1.Թարմ ձվեր


    

Առաջին և հիմնական պայմանը թարմությունն է: Պատրաստի տորթի համը մեծապես որոշվում է ձվերով, ուստի կարևոր է հոգ տանել այս մթերքի որակի մասին: Բացի այդ, հիշեք, որ սառեցված սպիտակուցներն ավելի լավ են հարում, ուստի ավելի լավ է ձվերը հանեք սառնարանից:


    

2. Ալյուր


    

Ալյուր մաղելը շատ կարևոր է: Նախ, օդի հարստացում է տեղի ունենում, որը հեշտացնում է չոր և խոնավ մասի միացման պրոցեսը:


    

3. Շաքարավազ


    

Շաքարը պետք է լինի նուրբ բյուրեղային: Արժե՞ արդյոք այն փոխարինել շաքարի փոշով, յուրաքանչյուրն ինքն է որոշում: Ընդհանրապես, ավելի շատ վճարելն անիմաստ է (փոշին ավելի թանկ է), բայց եթե ինչ -ինչ պատճառներով իսկապես ցանկանում եք, կարող եք այլընտրանք օգտագործել:


    

4. Ճիշտ և երկար հարել


    

Կախված բաղադրատոմսից, խորհուրդ է տրվում ձվերը բաժանել դեղնուցների և սպիտակների, սակայն, եթե երազում եք փարթամ բիսկվիթ և վստահ չեք ձեր ուժերին, ապա ավելի լավ է առանձին հարել սպիտակուցը և դրան ավելացնելով դեղնուցը:


    

Կարևոր է, որ ճաշատեսակները լիովին չոր և մաքուր լինեն: Որոշ տնային տնտեսուհիներ հատուկ յուղազերծում են ամանի պատերը, որոնցում նրանք քացախով ծեծում են սպիտակները: Եվս մեկ գաղտնիք՝ սպիտակուցի զանգվածին պետք է ավելացնել մի պտղունց բարակ բյուրեղային աղ:


    
    
    

5. Ալյուր ճիշտ ավելացում


    

Ձվի զանգվածը շաքարով հարելուց հետո անհրաժեշտ է այն համատեղել ալյուրի հետ: Դա անելու համար օգտագործեք այսպես կոչված «ծալովի մեթոդ» . Խառնիչը դնում են մի կողմ, փոքր քանակությամբ ալյուր լցվում են ամանի կողքին, խմորը ներքևից բարձրացվում են լայն գդալով, շրջում դեպի կենտրոն, «ծալում», ապա նորից ալյուր է ավելացվում, կրկին «ծալում»: Անհրաժեշտ է նրբանկատ աշխատել ՝ զգույշ լինելով, որ խմորը չտրորվի:


    

6. Այլ հավելումներ


    

Կարևոր է սահմանափակվել շարժումների նվազագույն քանակով: Որքան քիչ եք դիպչում խմորին ձվերը ծեծելուց հետո, այնքան լավ: Այնպես որ այն ամենը, ինչ պետք է ավելացնեք խմորի մեջ, արեք դա արագ, ճշգրիտ և մի քանի քայլով:


    

7. Թխելու համար նախատեսված ամանի ճիշտ ընտրություն


    

Թխվածքաբլիթ թխելու համար ավելի լավ է վերցնել մետաղյա կլոր ձևեր, որոնցում հատակը բաժանված է պատերից: Պատերը ոչնչով մի քսեք - թխվածքաբլիթը պետք է «բռնի» դրանց վրա, «պահի», կպչի թխելու ընթացքում: Ամանի ներքևում տեղադրվում է մագաղաթյա թերթ:


    

Սիլիկոնային կաղապարներ թույլատրվում են, բայց խորհուրդ չեն տրվում դասական թխվածքաբլիթ թխելու համար:


    
    
    

8. Թխում


    

Դուք պետք է կենտրոնանաք առաջին հերթին ձեր վառարանի առանձնահատկությունների վրա և հարմարվեք դրան: Ամենակարևոր պայմանը կտրուկ շարժումներ չանելն է: Ամանը պետք է տեղադրել կոկիկ, դուռը փակել նրբորեն: Խստորեն խորհուրդ չի տրվում ջեռոցը բացել առաջին 20 րոպեների ընթացքում:


    

Ստանդարտ թխման ջերմաստիճանը 180 աստիճան է, ժամանակը` մոտ 45-60 րոպե: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ ամանը պետք է տեղադրվի է արդեն իսկ լավ տաքացրած ջեռոցում, սա կարևոր է, եթե ցանկանում եք փափուկ թխվածքաբլիթ ստանալ:


    

10. Խմորեղենի հասունացում


    

Որպեսզի թխվածքաբլիթի խմորը լիովին բացահայտի իր համը, խորհուրդ է տրվում պատրաստի թխվածքաբլիթը մի փոքր պահել` փաթեթավորելով այն պլաստիկե փաթեթով և թողեք սառնարանում 5-10 ժամ: Բացի այդ, այս պահը ապահովում է թխվածքաբլիթի ավելի հեշտ կտրումը՝ մինչև դրա հետագա մշակումը (թրջելը, քսելը, զարդարելը):


    

Փաստացի, թխվածքաբլիթի խմորի մեջ հատուկ դժվարություններ չկան, այնպես չէ՞: Պարզապես պետք է հետևել ընդհանուր առաջարկություններին, և ամեն ինչ կստացվի համեղ տորթերի համեղ հիմք:


    
    
    
Источник: marush.am
Продвижение этого поста
Статья опубликована в проекте Пресс-секретарь.
Зарегистрируйтесь и опубликуйте свои статьи.
Нравится
0
Не нравится
0
3421 | 0 | 0
Facebook