Ռագու «Սերպանտին»
Բռնեք ճահճուտներում ապրող մի քանի ջրային օձ, մաշկազերծեք, մաքրեք ու գլուխները կտրեք: Այնուհետև օձերի մարմինները կտրատեք, թաթախեք կաթով հարված ձվի դեղնուցի մեջ ու վրան ալյուր ցանեք: Տապակեք ձիթայուղի մեջ և մատուցեք մի որևէ սոուսով:
Ուրվականներով տորթ
Չորս ձվի դեղնուցները հարեք չորս ճաշի գդալ շատ տաք ջրի հետ, ավելացրեք 160 գրամ շաքարավազ ու ձվի սպիտակուցի չափով ալյուր և խառնեք: Ստացված խմորը տեղավորեք կլոր կաղապարի մեջ՝ նախապես կարագ քսելով կաղապարի հատակին և դրանից հետո դրեք կրակին, իսկ երբ թխվածքն սկսի բարձրանալ, կրակը թուլացրեք:
Այնուհետև բիսկվիտը դրեք ցանցի վրա: Երբ այն լրիվ պաղի, վրան կրեմ լցրեք ու շոկոլադով պատեք: Հետո տրաֆարետների օգնությամբ բիսկվիտի վրա շաքարափոշով ուրվականներ, չղջիկներ ու վհուկներ նկարեք:
Այս ոգեղեն, տեսիլքներով լի թխվածքն ուտելով՝ դուք վիթխարի սարդերի կհանդիպեք:
Հիպոքրաս կամ վհուկների համադարման
Կաթսայի մեջ լցրեք 3 լիտր շատ որակյալ կարմիր գինի, 300 գրամ մեղր, խառնեք ու դրեք կրակին: Այնուհետև ավելացրեք նարնջի կեղև, դարչին, աղացած կոճապղպեղ, պղպեղ, հիլ (կարդամոն), գիհու հատապտուղներ, մի քիչ վայրի ծոթոր (տիմյան) ու այն ամենը, ինչ կցանկանաք՝ չմոռանալով անպայման ավելացնել մեկ բաժակ կոնյակ:
Այնուհետև թողեք, որ այդ ամենը երեք օր կակղի՝ ժամանակ առ ժամանակ շրջելով:
Ամենավերջում թրմեք ու լցրեք շշերի մեջ:
Օձաբուժում
Օղիով լի շշի մեջ մտցրեք կենդանի իժ և անմիջապես շշի բերանը խցանեք: Իժը կհարբի, կխեղդվի և նրա թույնը կխառնվի խմիչքին: Այս ոգելից խմիչքը շատ արդյունավետ է ռևմատիզմի դեմ և սիրո գործում: Արդյունքը երաշխավորված է, եթե դուք շիշը դնեք հյուրերի առջև:
Մեղրագինի կամ Բաբա Յագայի լիկյոր
Հավասար քանակության բալ, ելակ, մոշ, մորի և նույնքան մեղրը խառնեք կրկնակի ծավալով աղբյուրի ջրին: Տարան դրեք մի տաք տեղ՝ նախապես խառնուրդին գարեջրի խմորիչով ներծծված մի կտոր պաքսիմատ ավելացնելով:
Թողեք երկու օր խմորվի և ըմբոշխնեք մեղրագինին: