Հնդիկ բժիշկները պնդում են, որ բրինձը շաքարի, մեղրի կամ կաթի հետ առավել օգտակար է դառնում։
-Բրինձը լավացնում է մազերի, եղունգների, մաշկի որակը
-Հանգստացնում է նյարդային համակարգը
-Դանդաղեցնում է օրգանիզմի ծերացումը
-Օրգանիզմը մաքրում է թունավոր նյութերից և խարաններից
-Լավացնում է ուղեղի աշխատանքը
-Նվազեցնում է օնկոլոգիական հիվանդությունների վտանգը
-Համարվում է դիետիկ սննդատեսակ, բայց չի կարելի չարաշահել
-Բրինձը խորհուրդ է տրվում նաև ծանր հիվանդություններից ապաքինվող հիվանդներին, աղեստամոքսային հիվանդությունների եւ ստամոքսի խանգարման դեպքում։
___________________________________________________
Հակացուցված է շաքարային դիաբետի, գիրության, քրոնիկ փորկապության, աղիների ծակծկոցի դեպքում։