Այն, որ սոխը ունի հզոր հակաբակտերիալ ազդեցություն, գիտեն բոլորը: Թարմ սոխի հյութի ու մեղրի օգնությամբ հնարավոր է բուժել բրոնխիտն ու թոքաբորբը, ինչպես նաև ազատվել հազի նոպաներից:
Քերած սոխով կոմպրեսները օգնում են ականջի ցավերի դեպքում, անգամ կարող են իջեցնել մարմնի ջերմությունը, եթե դրանք դնեք ոտքերի վրա:
Սակայն շատ քչերը գիտեն, որ օգտակար է ոչ միայն թարմ, այլ նաև խորոված սոխը: Ջերմային մշակման ժամանակ այն չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները:
Խորոված սոխ
1. Խորոված սոխն օգնում է բուժել խոցերն ու երկար չապաքինվող վերքերը: Խորովեք սոխը կեղևով ու դրեք այն ախտահարված հատվածների վրա այնքան, մինչև որ նկատելի լինի վիճակի բարելավում:
Շարունակությունը՝ տեսանյութում կամ տեքստային տարբերակը այստեղ.