Ամեն տարի Հունիսի կեսերին, Նիդերլանդներում ծովատառեխի (Haring) սեզոնը սկսվում է Nieuwe Haring-ի առաջին տակառի ավանդական աճուրդով: Շատ քաղաքներում նոր ծովատառեխի գալուստը նշվում է տարբեր իրադարձություններով:
Ծովատառեխը հոլանդացիների համար խոհանոցային մշակույթ է, պատրաստվում է տարբեր տեսակի ուտեստներ, որի մի մասի բաղադրատոմսը ներկայացված է նիդերլանդական տեքստում: Այն գրավում է նաև զբոսաշրջիկներին, որոնք հաճույքով փորձում են այն: Դուք էլ այս օրերին կարող եք համտեսել ամենահամեղ և թարմ ծովատառեխը Հոլանդիայի ափամերձ գրեթե բոլոր քաղաքներում: Բարի ախորժակ: