Loading...

Articles

Կոմպոզիտային կղմինդրների ամրացում

10:29, Monday, 19 October, 2020
Կոմպոզիտային կղմինդրների ամրացում
     Կղմինդրի ամրացումը կատարում են ներքևից վերև կամ վերևից ներքև: Մոնտաժման ժամանակ հաշվի է առնվում քամու ուղղությունը։ Ամրացման հերթականությունը արվում է քամու ուղղությանը հակառակ։
     Կոմպոզիտ կղմինդրները հավաքվում են շախմատաձև և ամրացվում են հատուկ ինքնապտուտակներովկամ թաքնված գլխիկով ինքնապտուտակներով (саморез), ներկված տանիքի ծածկի գույնով:
    
    

Ֆրանտոն

Ֆրանտոնին հարակից Կոմպոզիտային կղմինդրը կտրվում է հաշվի առնելով կողատախտակի վրա 2, 5սմ եկող հատվածը։ Կղմինդրը կտրվում է 2, 5 սմ պակաս չափով, հետո այդ 2, 5 սմ ծալվում է 90 աստիճան դեպի վերև։
     Թիթեղների դեֆորմացիան պակասեցնելու և էսթեթիկորեն գեղեցկացնելու համար թեքումը կատարվում է հատուղ սեղմակալերի միջոցով, համապատասխան երկարության։

Թեքման աշխատանքները պետք է կատարել +5°С-ից ոչ պակաս ջերմաստիճան:
    
    

Վերջնական կղմինդրը կրկին ամրացվում են ներքևից վերև կողատախտակին։ Այստեղ օգտագործվում է ֆրոնտալ դետալ։
    
    

Ենդովա

Ենդովան ամրանում է առանցքի համեմատ ներքևից դեպի վերև։ Ենդովան ամրանում է մեխերով։ Մեխերը ամրանում են 25 սմ քայլով ենդովայի հարթակների ներքևի գերանների վրա։ Ենդովայի առաջին տարրը դուրս է գալիս կաթոցիկի (капелник) ստորին հատվածի վրա։ Կաթոցիկի (капелник) այն հատվածը, որը դուրս է մնում կտրվում է։
    
    

Ենդովայի յուրաքանչյուր հաջորդ տարր, որը ավելի բարձր է գտնվում, դրվում է նախորդի վրա։ Հետագայում կատարվում է նաև ֆիքսացիա։ Ամբողջը կատարվում է կասկադային սկզբունքով։ Ենդովայի երկայնքով 1-4սմ հեռավորության վրա կատարվում է հատուկ «փրփրային» հերմետիկ շերտ։

Ուշադրություն

Մինչև հերմետիկան իրականացնելը, ենդովայի հպման կետերը պետք է մաքրել աղտոտվածությունից։ Ավելի ամուր խփումապահովելու համար:
     Կոմպոզիտային կղմինդրը բերվում է ենդովայի տարրի վրա 8 սմ-ով և ալվում է տակը այնպես, որ կղմինդրի ցածր ծալքի և ենդովայի միջև տարածությունը կազմի 1 սմ:
    
     Կարդալ ավելին․․․

Source: goldshin.am
Promote this post
The article published in the Spokesperson project.
Sign up and publish your articles.
Like
0
Dislike
0
2283 | 0 | 0
Facebook