Loading...

Articles

Սպանախով, գազարով ու բազուկով տորթ էլ է լինում

17:15, Wednesday, 09 January, 2019
Սպանախով, գազարով ու բազուկով տորթ էլ է լինում
     Ամեն շերտի համար անհրաժեշտ է՝
     250 գրամ շաքարավազ
     3 ձու
     1 բաժակ ձեթ
     2 բաժակ ալյուր
     2 թեյի գդալ խմորի փխրեցուցիչ
    
     1.Կանաչ շերտի համար մի կապ սպանախ եմ աղացել
     2.Կարմիր շերտի համար 3 միջին չափի աղացած բազուկ
     3.Դեղին շերտի համար 3 միջին չափի գազար
    
     Կրեմ՝ եփովի կրեմ
    
     Ձուն և շաքարավազը ամենաբարձր արագությամբ հարել այնքան, մինչև շաքարավազը ամբողջությամբ լուծվի: Քիչ-քիչ ավելացնել ձեթը, հարել: Ավելացնել ալյուրը, որին նախապես խառնած է փխրեցուցիչը: Լավ հարել, ավելացնել սպանախի, գազարի կամ բազուկի աղացած զանգվածը, հարել: Խմրը լցնել 26 սմ-անոց ջեռոցի տարայի մեջ, որի մեջ խմորեղենի թխման թուղթ է դրված: Թխել 180'C-ում 1 ժամ:
     Մի կարևոր բան էլ, որպեսզի բազուկի գույնը պահպանվի աղալուց հետո մի քանի կաթիլ լիմոնի հյութ էի լցրել ու լավ խառնել։
Promote this post
The article published in the Spokesperson project.
Sign up and publish your articles.
Like
3
Dislike
0
6404 | 0 | 0
Facebook