Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

Ինչպիսի լցոնիչներ են լինում սենդվիչ պանելներիում և որն է դրանց տարբերությունը

14:44, չորեքշաբթի, 14 հոկտեմբերի, 2020 թ.
Ինչպիսի լցոնիչներ են լինում սենդվիչ պանելներիում և որն է դրանց տարբերությունը

Սենդվիչ վահանակները պատրաստվում են արագ կառուցվող տներ կառուցելու համար օգտագործվող հատուկ նյութերից:
    
     Սենդվիչ պանելների առավելության շարքում են` բարձր ջերմաստիճանի երկարատև պահպանումը, ձայնամեկուսիչ ունակությունը, հրակայունությունը և այլն: Վահանակների այս բնութագրերը կախված են լցոնիչների տեսակից և որակից: Սենդվիչ վահանակ ընտրելիս լցոնիչը շատ կարևոր է: Այն ազդում է վահանակի մի շարք բնութագրերի վրա` ինչպես աղմուկի պաշտպանության մակարդակը, այնպես էլ ջերմության խնայողության գործակիցը: Հավասարապես կարևոր է այն փաստը, որ լցոնիչը ազդում է սենդվիչ վահանակի գնի վրա:

Սենդվիչ վահանակների հիմնական լցոնիչները
    
     Հանքային բուրդ
    
     Սա ամենատարածված լցոնիչն է, որից պատրաստում են սենդվիչ պանելներ Սինթետիկ նյութով միացված, հանքային մանրաթելերից պատրաստված նյութը իրեն արդարացնում է կենցաղային կլիմայական պայմաններում:
    
     Նյութն ունի բավականին ցածր ջերմահաղորդականության ինդեքս և դիմացկուն է քիմիական ազդեցությունների հանդեպ: Այնուամենայնիվ, հանքային բուրդի հիմնական առավելությունն անխոցելիությունն ու հրակայունությունն է, ինչն էլ այն դարձնում է անփոխարինելի տարբերակ, երբ, ըստ տեխնիկական պահանջների, պետք է օգտագործել հրակայուն սենդվիչ վահանակներ: Հետևաբար, արդյունաբերական շենքերի կառուցման ժամանակ հաճախ օգտագործվում են նման լցոնիչներով նյութեր, որոնց հատկությունները պետք է համաձայնեցվեն հրդեհային հսկողության ծառայությունների հետ: Հանքային բուրդի թերությունների շարքում են մեծ քաշը, ինչպես նաև բավականին բարձր արժեքը:


     Ընդլայնված պոլիստիրոլ (փայլաթիթեղ)


     Փայլաթիթեղը (կամ ընդլայնված պոլիստիրոլը) հայտնի է որպես սենդվիչ վահանակների լցոնիչ ավելի քան 50 տարի: Այս նյութը քիմիական արդյունաբերության արտադրանք է և ստեղծվում է փրփրացման, այնուհետև ջերմաստիճանի ազդեցության արդյունքում:
    
     Փայլաթիթեղով լցոնված սենդվիչ վահանակները շատ տարածված են շինարարության ոլորտում, քանի որ նյութի բնութագրիչների շարքում են ցածր ջերմային հաղորդունակությունը, թեթև քաշը, զգալի ամրությունը և այլն:
    
     Թերությունների շարքին են դասվում դյուրավառությունը` մեծ քանակությամբ ջերմության և թունավոր նյութերի ուղեկցող արտանետմամբ: Այս խնդիրը վերացնելու համար փրփուրին հաճախ ավելացնում են հակահրդեհային նյութ:


     Պոլիուրեթանային փրփուր
    
     Այս նյութի հիմքում ընկած է նույն պոլիստիրոլը: Այն արտադրվում է հատուկ տեխնոլոգիաների և քիմիական նյութերի օգտագործմամբ: Լրացուցիչ նյութերի օգտագործման և բաղադրամասերի հետ կապված անընդհատ փորձերը հնարավորություն տվեցին պոլիուրեթանային փրփուրը դարձնել իսկապես որակյալ և պաշտպանված արտաքին բազում գործոններից:
    
     Այս նյութը չունի ջերմամեկուսացման ցուցիչների անալոգներ, բացի այդ, իր օգտակար հատկությունների թվում են՝ չփտելու հատկությունը, արդյունավետ ջրահեռացումը, երկար շահագործումը (ավելի քան 30 տարի), քիմիական նյութերի հանդեպ կայունությունը: Բնութագրերի այս համադրությունը պոլիուրեթանային փրփուրը դարձնում են լավագույն տարբերակ արդյունաբերական սառնարանների և խցիկների համար: .


     Պոլիսոցիանուրատային փրփուր
    
     Վերը թվարկված բոլոր նյութերի շարքում հենց պոլիսոցիանուրատային փրփուրն է «ամենաերիտասարդը»: Ոչ վաղ անցյալում հայտնված նյութը պոլիուրեթանային փրփուրի մի քիչ ձևափոխած տեսակն է: Այն ունի ցածր խտություն, ցածր ջերմային հաղորդունակություն, ունի առաձգականության բարձր ուժ, գոլորշու և խոնավության հանդեպ դիմադրության բարձր ցուցանիշներ: Բացի այդ, պոլիսոցիանուրատային փրփուրը տարբերվում է հրդեհային բարձր դիմադրությամբ (դյուրավառության խումբ G1, G2), այրման չի ենթարկվում և ինքնահրկիզվում է առանց բոցի աղբյուրի:
    
     Ո՞ր լցոնիչով սենդվիչ պանելը նախընտրել
    
     Ըստ վերը ներկայացված լցոնիչների համառոտ բնութագրերի, կարելի է եզրակացնել, որ նրանք բոլորն ունեն համապատասխանաբար և՛ իրենց առավելություններ, և՛ իրենց թերությունները: Սակայն հստակ պատասխան չկա այն հարցին, թե որ լցոնիչն է ավելի լավը: Ընտրությունը պետք է հիմնված լինի այն փաստի վրա, թե ինչ նպատակով է կառուցվելու տվյալ օբյեկտը, որի համար կօգտագործվեն սենդվիչ վահանակները:
    
     Այսպիսով, օրինակ, խելամիտ չէ օգտագործել հանքային բուրդ լցոնիչով սենդվիչ վահանակներ՝ ջերմաստիճանի և խոնավության կտրուկ տատանումներով տարածքներում, քանի որ այս նյութը նման պայմաններում ապահովում է արդյունավետ ջերմային պաշտպանություն ոչ ավել, քան 1-2 տարի, այնուհետև կորցնում է ջերմամեկուսացման հատկությունները: Սակայն առավելությունն էլ այն է, որ հանքային բուրդ լցոնիչներն ունեն հրդեհային դիմադրության ամենաբարձր ցուցանիշները:
    
     Միևնույն ժամանակ, պոլիսոցիանուրատային փրփուրը կապահովի օպտիմալ միկրոկլիմա սենյակում և կապահովի լրացուցիչ պաշտպանություն խոնավությունից:
     Խորհուրդ չի տրվում կառուցել սննդի պահեստներ՝ պոլիստիրոլով լցված սենդվիչ վահանակներով, քանի որ կա հավանականություն, որ կրծող կենդանիները կարող են կրծոտել լցոնիչը:
    
     Ընտրություն կատարելու համար ամենադյուրին ճանապարհն է կապվել մասնագետների հետ, որոնք, հաշվի առնելով օբյեկտի բոլոր հատկությունները, կօգնեն ձեզ ընտրել օպտիմալ նյութ, որը երկար ժամանակ կպահպանի իր հատկությունները որոշակի աշխատանքային պայմաններում:

Աղբյուրը` profholod.am
Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
2435 | 0 | 0
Facebook