Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

Այն ամենը, ինչ պետք է իմանալ սառնարանային դռների մասին

11:11, երկուշաբթի, 14 սեպտեմբերի, 2020 թ.
Այն ամենը, ինչ պետք է իմանալ սառնարանային դռների մասին

Սառնարանային դռներ. Ինչի՞ համար են նախատեսված, ի՞նչ տեսակի են լինում, դրանց օգտակարությունը:
    
     Պատերի և առաստաղների սենդվիչ վահանակներից բացի, սառնարանային խցիկները ներառում են նաև սառնարանային դռներ: Նրանց հիմնական խնդիրը ոչ միայն ջերմաստիճանի ռեժիմի պահպանումն է, այլ նաև պահեստային արտադրանքի բեռնաթափման և բեռնման ապահովումն է:
    
     Դռների կառուցվածքը
    
     Դռները, որպես խցիկի կառուցվածքային մաս, բաղկացած են խիտ կտորե վահանակներից, ներառյալ մի քանի շերտ: Նման վահանակների միջև ստեղծվում է հատուկ տարածք, որը թույլ է տալիս ջերմաստիճանը պահպանել խցիկում: Բարձր արդյունավետության ցուցանիշն արձանագրվել է այն բանի շնորհիվ, որ նյութը դիմացկուն է, իսկ ձևն ընտրվել է մասնագետների կողմից:
    
     Ժամանակի ընթացքում դռները չեն դեֆորմացվում` պայմանավորված այն հանգամանքով, որ շրջանակը պատրաստված է անոդացված ալյումինե պրոֆիլից:
    
     Այս նյութի կառուցվածքը դիմացկուն է դարձնում սառնարանային դռները հաճախակի շահագործման համար: Կարող եք վստահ լինել, որ ժամանակի ընթացքում դուռը չի փչանա ցածր ջերմաստիճանի ցուցանիշների պատճառով: Արտաքինից դռները երեսպատված են կա՛մ մետաղական թիթեղով կա՛մ պոլիուրեթանային փրփուրով: Սառնարանային դռներն ունեն դասական կառուցվածք, ներառում են նաև դիտապատուհան:
    
     Կառույցը հագեցած է նաև՝

  • ճնշման կարգավորիչ փականով,
  • ջերմաստիճանը և խոնավությունը կարգավորող տերմոստատով:


     Այն սենյակներում, որտեղ ջերմաստիճանի ուժեղ տատանում չկա, իսկ հիմնական պահեստարանները չեն պահանջում չափազանց ցածր ջերմաստիճանի ապահովում, պահպանման համար օգտագործվում են սառնարանային վարագույրներ:
    
     Ի՞նչ գործառույթներ են կատարում սառնարանային դռները:
    
     Դռները թույլ են տալիս՝

  • ձևավորել հերմետիկ միջավայր, որը կարևոր է գազային խցիկների համար՝ մրգերի և բանջարեղենի պահեստարաններում,
  • ապահովել կայուն ջերմաստիճանային ռեժիմ,
  • ապահովել սննդամթերքի կամ ապրանքների պահպանությունը՝ համապատասխան պահպանման կանոններին և ստանդարտներին:

Բացի այդ, դռները ծառայում են որպես պաշտպանություն խցիկ մուտք գործող աղբից, փոշուց և այլ տարրերից:
    
     Ժամանակակից սառնարանային դռների համակարգը միանգամից մի քանի գործառույթ է իրականացնում, մասնավորապես՝

  • ցանկալի ջերմաստիճանի և ջերմամեկուսացման պահպանություն,
  • հերմետիկ գոտու ստեղծում,
  • խցիկում գտնվող ապրանքների պահպանման ժամկետի հնարավոր երկարացում,
  • սառնարանային համակարգերի շահագործման համար էլեկտրաէներգիայի սպառման նվազեցում` սառեցման կորստի նվազեցման շնորհիվ,
  • մեծ տարածության մեջ առանձին գոտու ստեղծում:


     Սառնարանային դռների տեսակները
    
     Չնայած դռների ունիվերսալությանը, առանձնանում են մի քանի տեսակներ՝ կախված ամրացման եղանակից և բացման սկզբունքից՝

  • Ճոճվող,
  • ետ բացվող,
  • բարձրացող:

Որպես կանոն, վերջինները ունեն զգալի մեծ չափսեր և թույլ են տալիս տրանսպորտային միջոցներին մուտք գործել անմիջապես պահեստի սառը գոտի և իրականացնել բեռնաթափում:
    
     Առանձնանում են նաև մեխանիկական և ավտոմատ դռներ, վերջինս օգտագործվում է խոշոր սուպերմարկետներում, բանջարեղենի և մրգերի պահեստարաններում, մսի և ձկների գործարաններում:
    
     Սառնարանային դռները տարբերվում են ձուլվածքով և օդափոխման գծի հատուկ բացվածքով` լինելով մսի վերամշակման գործարանների, արտադրամասերի անփոխարինելի ինժեներական լուծում:


     Դռների վրա տեղադրված ավտոմատ կառավարման համակարգերի շնորհիվ հնարավոր է ծրագրավորել ցանկալի ռեժիմները, ինչպես նաև իրականացնել «մարդը խցիկում» գործառույթը:
    
     Որտե՞ղ կարելի է տեղադրել սառնարանային դռներ
    
     Առաջին հերթին դրանք սպանդանոցներն են, մսի վերամշակման արտադրամասերը, ինչպես նաև.

  • գյուղատնտեսական գործարաններ,
  • սուպերմարկետներ և հիպերմարկետներ,
  • հրուշակեղենի գործարաններ,
  • լոգիստիկ կենտրոններ:

Սառնարանային դռները կարող են դիմակայել մինչև 50 աստիճան ջերմաստիճանի, ուստի դրանք կարող են տեղադրվել փորձարկման կենտրոններում և արտադրական օբյեկտներում:
    
     Կատալոգում առանձնանում են նաև ցածր ջերմաստիճանի համար նախատեսված դռներ, օրինակ` անընդմեջ թարմության գոտի մինչև 2 աստիճան:
    
     Դռներն առանձնանում են իրենց նշանակալի աշխատանքային ռեսուրսով և ավտոմատացված աշխատանքով: Սա նշանակում է, որ մասնագետներից հատուկ կանոնավոր ծառայություն չի պահանջվում: Բայց նման ցուցանիշի կարելի է հասնել միայն այն ժամանակ, երբ արտադրությունը տեղի է ունեցել` հաշվի առնելով չափումների ճշգրտությունը, ինչպես նաև տեղադրումն իրականացվել է բոլոր կանոններին համապատասխան:

Աղբյուրը` profholod.am
Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
4191 | 0 | 0
Facebook