Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

Բարձրացնում ենք հեմոգլոբինը՝ առանց միս օգտագործելու

17:42, չորեքշաբթի, 20 մայիսի, 2020 թ.
Բարձրացնում ենք հեմոգլոբինը՝ առանց միս օգտագործելու

Ինչպես գիտեք, հեմոգլոբինի ցածր մակարդակը կարող է հանգեցնել սակավարյունության: Մեր օրգանիզմը հեմոգլոբին սինթեզելու համար երկաթի կարիք ունի, այդ պատճառով էլ երբ հեմոգլոբինի մակարդակը ցածր է, բժիշկները նշանակում են երկաթ պարունակող պատրաստուկներ և խորհուրդ են տալիս շատ միս ուտել: Բայց դա բոլորովին էլ պարտադիր չէ:


    

Հեմոգլոբինի մակարդակը կարելի է բարձրացնել նաև հետևյալ մթերքների օգնությամբ՝ ցորենի թեփ, կորեկի (пшено) շիլա, ծիրան, ծիրանաչիր, դառը շոկոլադ, կանաչ խնձոր, խոշոր աղացած ցորենի հաց, կարմիր խաղող, բազուկ, ընդեղեն, նուշ, նուռ, սալոր, սալորի հյութ, չամիչ, ոլոռ, տոմատի հյութ, բրյուսելյան կաղամբ, բրոկկոլի, գետնանուշի յուղ, վարսակի շիլա, արքայախնձոր (կարելի է նաև կոնսերվացված):


    

Շարունակությունը հոլովակում կամ ամբողջական տեքստը՝ այստեղ.

Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
4043 | 0 | 0
Facebook