Աշնանը, երբ ցուրտ է եւ անձրեւ է գալիս, ոչ միայն տաք սուրճ կամ թեյ ես ուզում: Այդ ժամանակ օրգանիզմին ջերմություն է անհրաժեշտ, եւ ոմանք այն գտնում են տապակած սթեյքում կամ ոչ պակաս յուղոտ այլ ուտեստներում: Բայց դա լավագույն ընտրություն չէ. յուղոտ սնունդը ոչ միայն կարող է օրգանիզմում ճարպերի կուտակման պատճառ դառնալ, այլեւ ընդհանրապես վատ է առողջության համար: Այս տարեղանակին ևս մեր օրգանիզմի փրկությունը մրգերն ու բանջաեղեն են, ասել է թե բնական վիտամիմնները:
Տանձը «ամենաշանանային» միրգն է: Հենց աշնանն են հասունանում տանձի շատ տեսակներ: Այն պարունակում է օրգանական թթուներ, ֆերմենտներ, մանրաթելեր, պետկիններ, С, B1, Р, РР, А վիտամիններ, ֆլավոնոիդներ և ֆիտոնցիդներ:
Խնձորը պարունակում է երկաթ, որը ավելացնում է հեմոգլոբինը, կալիում, որը օգտակար է սրտի աշխատանքի համար, ինչպես նաև յոդ, վիտամին C, պեկտին:
Չենք մոռանում ջրի ճիշտ չափաբաժնի, բազմագույն և բազմաբղետ աղցանների, ինչպես նաև թարմ օդի և մարզասրահ հաճախելու մասին: