Խնդրում ենք սպասել...
COMMENT.am
Այսօր`  հինգշաբթի, 18 հոկտեմբերի, 2018 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
14.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
6.50%
,
Եվրոպական Եվրո
4.00%
,
Ռուսական ռուբլի
8.50%

Հոդվածներ

Արվեստը խոհանոցում

15:49, հինգշաբթի, 17 մայիսի, 2018 թ.
Արվեստը խոհանոցում
     Հրուշակագործները արվեստագետներ են, սակայն այս դեպքում արվեստը բեմից տեղափոխվում է խոհանոց: Քաղցրավենիք ու խմորեղեն պատրաստելու համար էլ է ստեղծագործ միտ ու հոգի անհրաժեշտ: Իմ զրուցակիցը Իսկուհի Պողոսյանն է, ով չնայած հասուն տարիքին, միայն վերջերս է սկսել տիրապետել հրուշակագործության արվեստին: Իր աշխատանքների մասին Իսկուհին խոսում է առանձնահատուկ սիրով:
     Հարցազրույցը ստորև ներկայացնում ենք ձեր ուշադրությանը.
    
     Սիրու՞մ եք խմորեղեն:
     -Այո, շատ, բայց ավելի շատ պատրաստել և հյուրասիրել եմ սիրում:
    
     Բավականին ուշ եք սկսել հրուշակագործությամբ զբաղվել, երբևէ մտավախություն ունեցե՞լ եք, որ ինչ-որ բան չի ստացվի Ձեզ մոտ:
     -Ճիշտ է, ես ուշ եմ սկել սովորել, բայց միշտ սիրել եմ հրուշակագործությունը: Միշտ տանը պատրաստում էի խմորեղեն, իսկ երբ հյուրեր էինք ունենում, սովորականից ավելի շատ ու բազմազան էի պատրաստում, որ մարդիկ համտեսեն ու գնահատեն աշխատանքս: Այդ պատճառով Էլ երբեք չեմ մտածել, որ չեմ կարողանա:
    
     Ի՞նչ հումք է անհրաժեշտ համեղ խմորեղեն պատրաստելու համար:
     -Հումքը, բնականաբար պետք է որակյալ լինի: Պետք չէ մոռանալ, որ բացի գումար աշխատելը կա նաև մարդկային վերաբերմունք ասվածը: Ամեն ինչ պետք է թարմ լինի, որովհետև քաղցրավենիք ավելի շատ օգտագործում են երեխաները, եթե նրանց մի բան պատահի, ես ինձ երբեք չեմ ների: Առհասարակ, երբ մարդիկ վստահում են քեզ և քո աշխատանքին, ուրեմն սխալվելն անթույլատրելի է:
    
     Պատվերների դեպքում, որքանո՞վ է օգնում Ձեր երևակայությունն ու միտքը:
     -Իհարկե, շատ կարևոր է պատվիրատուի ցանկությունը, բայց եթե մասնագետը չունենա երևակայություն, ստեղծագործ միտք ապա ոչինչ չի ստացվի:
    
     Գիտեմ, որ առողջական խնդիրների պատճառով այժմ չեք զբաղվում հրուշակագործությամբ, սակայն բուժումն ավարտելուց հետո կվերադառնա՞ք սիրելի աշխատանքին:
     -Ճիշտ նշեցիք, որ առողջական խնդիրների պատճառով այժմ դադարել եմ պատվերներ ընդունել, բայց հույս ունեմ, որ մի օր կրկին կաշխատեմ: Գիտեք, թե որքան հաճելի է, երբ տեսնում ես մարդկանց ուրախ հայացքները և զգում շնորհակալ վերաբերմունքը: Դա ինձ համար ամեն ինչ է:
    
     Երբ սկսեք կրկին աշխատել, կցանկանա՞ք բիզնես սկսել:
     -Դրա մասին դեռ վաղ է խոսել: Ոչինչ ասել չեմ կարող, բայց չեմ էլ բացառում, որ մի օր կունենամ հրուշակեղենի իմ արտադրամասն ու վաճառքի սրահը:
    
     Կնշե՞ք Ձեր ամենասիրելի, ամենաօրիգինալ և ամենատարօրինակ պատվերը:
     -Տարօրինակ պատվեր երբևէ չեմ ունեցել: Թանկարժե՞ք (ժպտում է), ես փորձում եմ մատչելի և հասանելի աշխատել: Ինձ համար մի քիչ ավելի յուրահատուկ են երեխաներիս ծննդյան տորթերը, իսկ ընդհանուր առմամբ բոլորն են առանձնահատուկ են ու սիրելի:
    
     Մեր հերոսուհուն մաղթենք շուտափույթ վերադարձ սիրելի աշխատանքին:
Առաջխաղացնել այս նյութը
Տեղեկացնում ենք, որ նյութը հրապարակվել է "Մամուլի խոսնակ" նախագծի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
| | |
1443 | 0 | 0
Facebook
Մամուլի խոսնակ