Խնդրում ենք սպասել...

Հոդվածներ

Ինչ պետք է իմանալ Լահմաջո սիրված ուտեստի մասին

11:50, հինգշաբթի, 21 սեպտեմբերի, 2017 թ.
Ինչ պետք է իմանալ Լահմաջո սիրված ուտեստի մասին
    
Լահմաջո (արաբ․՝ لحم عجين‎‎, հայ․՝ Լոշմիս), հանրահայտ արևելյան ուտելիք։ Լահմաջոն անվանում են հայկական և արաբական պիցցա։ Հայկական անվանումը- Լոշմիս։ Ուտեստի հիմքը հանդիսանում է բարակ խրթխրթան հացային բլիթ, որի վրա լցնում են լոլիկ, տոմատի մածուկ, բուլղարական պղպեղ, սոխ, սխտոր, կանաչի, սև պղպեղ։ Ճիշտ պատրաստված լահմաջոն կշռում է 150–ից 170 գրամ։
    
     Խորհրդային Հայաստան լահմաջոն մուտք է գործել 1960 թվականին հայրենադարձության օգնությամբ՝ սիրիական Հալեպ քաղաքից:

     Տեսանյութը դիտել ԱՅՍՏԵՂ:
Առաջխաղացնել այս նյութը
Նյութը հրապարակվել է Մամուլի խոսնակի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
0
Չհավանել
0
5612 | 0 | 0
Facebook