Խնդրում ենք սպասել...
Այսօր`  չորեքշաբթի, 25 ապրիլի, 2018 թ.
Ավանդների տոկոսադրույքը`  
Հայկական դրամ
14.00%
,
ԱՄՆ դոլլար
6.50%
,
Եվրոպական Եվրո
4.00%
,
Ռուսական ռուբլի
8.50%

Հոդվածներ

Ուտում ենք ինչ պատահի

Gri maldi
Հեղինակ`
Gri maldi
15:11, շաբաթ, 28 մայիսի, 2016 թ.
Ուտում ենք ինչ պատահի
    
    

Փողոցներում՝ փոշու, կեղտի, բենզինի հոտի հետ, ամեն օր անց ու դարձ արողներին է հասնում տապակած մսի, կետչուպի ու մայոնեզի հոտը, այն գալիս է մայթերին, բուտկաներում վաճառվող արագ սննդից: Արտաքինից ոչ մի կասկած չհարուցող, բայց պատրաստման պայմանները, բաղադրիչների որակը անհայտ ուտելիք:

-Բալես իմ ձեռով եմ սարքել, տնական ընտիր կոտլետա, - հաճախ ասում են դրանք վաճառող տատիկները, մեզ էլ հետաքրքիր էլ չի ՝ ինչ տան մեջ, ինչպիսի պայմաններում պատրաստած, կարևորը տնական է:

Երրորդ մասով քայլելիս, ամեն երկու-երեք մետրին մի բուտկա կա, «խոհարարը» առանց ձեռնոցի, արտահագուստի շաուրմա է պատրաստում, երևի այդպիսի թիթիզ բաները իրենց համար չեն, նման դեպքերում գոնե պատրաստմանն ենք ներկա լինում, մնում է վախենալ պատկերացնելով, թե տնական պայմաններում ինչպես են պատրաստում:

Նման բուտկաների պակաս չկա քաղաքի ոչ մի հատվածում:

Երբ անուշ-անուշ շաուրմա ծամող, տոպրակն էլ գետնին նետող հոպարին մոտեցա ու հարցրեցի, թե ինչ է մտածում հենց նոր վայելած ուտելիքի որակի մասին, նայեց դեմքիս, երևի մտածեց էս գիժն ով ա ու գնաց: Բայց փառք Աստծո կան մարդիկ, ովքեր գնելուց առաջ մտածում են:

Թող ինձ ներեն տատիկներն ու բուտկաների «խոհարարները» , որ իրենց բիզնեսը քննադատում եմ, բայց առողջությունն ավելի կարևոր է:

Առաջխաղացնել այս նյութը
Տեղեկացնում ենք, որ նյութը հրապարակվել է "Մամուլի խոսնակ" նախագծի շրջանակներում:
Գրանցվի՛ր և հրապարակի՛ր քո հոդվածները:
Հավանել
1
Չհավանել
0
2758 | 0 | 0
|
Հավանե՛ք և բաժանորդագրվե՛ք
Facebook
ВКонтакте
Մամուլի խոսնակ