Շաքարախտ ունեցողների սննդառության առանցքում խնձորը պետք է լինի, որովհետև այն մեծապես օգտակար է առողջությանը: Խնձորի կալորիականությունը շատ ցածր է, իսկ դրանում առկա բնաթելը (4 գրամ) բավարար է քաղցը հագեցնելու համար: Խնձորը նվազեցնում է օրգանիզմում կուտակված խոլեստերինն ու արյան մեջ առկա շաքարի մակարդակը:
Խնձորը լվացեք, կտրատեք ու տեղավորեք գավաթի մեջ, վրան մեկ պտղունց դարչին ցանեք ու գավաթը շուրջ 4 րոպե դրեք միկրոալիքային վառարան՝ մինչև խնձորը կակղի: Եփված խնձորը թաթախեք յոգուրտի կամ մածնի մեջ ու կերեք որպես աղանդեր, կամ վարսակաձավարին խառնած՝ որպես նախաճաշիկ: